2024-04-23 13:24

Nivel alarmant de ANTIBIOTICE în apele din România. Ce trebuie să faceți cu medicamentele expirate

 |  20:41
Nivel alarmant de ANTIBIOTICE în apele din România. Ce trebuie să faceți cu medicamentele expirate

Medicamentele expirate, care nu sunt duse la farmacii pentru a fi distruse, ajung să polueze apele curgătoare din România. Specialiştii au descoperit un nivel alarmant de antibiotice în ape.

Medicamentele care nu sunt duse la farmacii pentru a fi distruse, ci sunt aruncate în canalizare sau în containerele obișnuite de gunoi poluează mediul înconjurător.

În momentul de față există un proiect de lege elaborat, care este în dezbatere în Parlamentul României, ce pune în context toate cifrele care ne arată că în fiecare an, în țara noastră sunt aruncate 1500 de tone de medicamente care ajung, în canalizare sau în gropile de gunoi.

65% dintre apele curgătoare din România sunt poluate și au cantități mult prea mari de medicamente și de antibiotice, potrivit studiilor pe care le citează cei care au elaborat acest proiect de lege.

Sunt cazuri în care nivelul acestor antibiotice depășește de 300 ori nivelul maxim admis. Chiar și Dunărea este poluată cu aceste medicamente, potrivit Antena 3.

Cele mai frecvent întâlnite sunt ciprofloxacina, metronidazolul și ibuprofenul și nurofenul. Soluția ar fi ca farmaciile să preia aceste medicamente pe care noi le aruncăm la gunoi.

În mod firesc în momentul în care nu mai folosim aceste medicamente sau termenul de valabilitate expirat ar trebui să le ducem la farmacii, care acestea să le distrugă conform substanțelor chimice.

Cu toate acestea, noi nu avem educația și nici obligația să facem asta și nici farmaciile nu au deocamdată obligația și nici obiceiul să preia aceste medicamente.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE