2024-04-25 17:50

Nicușor Dan nu se grăbește să relaxeze restricțiile în Capitală

 |  15:05
Nicușor Dan nu se grăbește să relaxeze restricțiile în Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că nu se grăbește să relaxeze restricțiile din București și că mai aştepta câteva zile, pentru a vedea în ce măsură situaţia infectărilor se stabilizează, iar o eventuală relaxare a anumitor restricții va fi analizată în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti.

"În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt nişte cifre pe care mă uit în fiecare dimineaţă, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună şi jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem, extrem de îngrijorat. Când am început mandatul la sfârşit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă şi chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măştii şi atitudinea bucureştenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuţie în comitetul municipal pe situaţia asta şi o să vedeţi decizia pe care o să o luăm. Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează. Aşa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi şi acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi", a precizat el, pentru RFI.

Rata de infectare cu noul coronavirus în București continuă să scadă. Potrivit datelor de joi ale Grupului de Comunicare Strategică, Capitala rămâne în „zona galbenă” cu o incidență cumulată a cazurilor la 14 zile la mia de locuitori de 2,69. Cu o zi înainte, indicele era de 2,96.

Prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că la sfârşitul acestei săptămâni ar putea fi convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti, fiind luată în discuţie adoptarea unei hotărâri prin care să fie relaxate mai multe restricții în Capitală.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-21

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 2.878 cazuri noi. Câți pacienți se află în stare gravă la ATI

Vești importante pentru bucureșteni. Nicușor Dan face anunțul. Mișcarea uriașă pe care o pregătește în perioada următoare

Coronavirus: Vești bune din partea specialiștilor: Când am putea scăpa de mască

Persoanele vaccinate anti COVID-19, protejate și împotriva noilor tulpini ale virusului




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE