2022-07-02 07:51

Nicușor DAN, iese la atac: „Greva de la STB este ilegală, cu substrat politic!”. Acuzații grave la adresa liderului sindical

 |  09:13
Nicușor DAN, iese la atac: „Greva de la STB este ilegală, cu substrat politic!”. Acuzații grave la adresa liderului sindical

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi dimineață că greva iniţiată de sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) este una ilegală, cu substrat politic.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Generale, edilul a afirmat că greva este o acţiune "foarte gravă", care afectează foarte mulţi bucureşteni, informează Agerpres.

"Este o grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă şi în stare de alertă nu se fac greve", a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că există o obligaţie legală conform căreia, chiar şi în cazul unei greve, trebuie să se asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară.

Nicuşor Dan a adăugat că STB a iniţiat o acţiune în instanţă care a fost depusă la Tribunalul Bucureşti şi că va exista o cerere de intervenţie inclusiv din partea Municipalităţii.

"Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ, avem scrise plângerile penale împotriva liderilor sindicat. (...) Este o grevă politică, al cărei principal responsabil este Vasile Petrariu, consilier municipal PSD", a precizat edilul general.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţă. Metrorex a introdus în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă şi va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, a informat compania.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI) a făcut apel la conducerea STB şi la salariaţii operatorului să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE