2024-04-16 10:34

Nicușor Dan, AVERTISMENT: ”Bucureștiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din UE”

 |  13:42
Nicușor Dan, AVERTISMENT: ”Bucureștiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din UE”

Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din UE iar această problemă este o prioritate a primăriei, a declarat, joi, primarul general Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

El a vorbit la dezbaterea cu tema „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?”, cu prilejul împlinirii a 44 de ani de la cutremurul din 1977.

„Bucureştiul este capitala cea mai afectată de risc seismic din Uniunea Europeană şi în primele zece oraşe din lume. Parte din problemă este că noi nu am conştientizat această problemă, ani de zile, după anul '90. A fost un impuls în anii '98-2000, după care problema cumva s-a dus într-o zonă secundară”, a spus el.

În acest sens, a amintit că lucrări de consolidare pentru care asociaţiile de proprietari din Capitală au semnat în urmă cu 15 ani încă nu au devenit realitate.

„Această problemă este o prioritate pentru administraţia pe care o conduc, am făcut nişte schimbări la conducerea Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, am descoperit cu ocazia asta şi problemele de acolo. Pentru că vorbim de încredere, nu e posibil să avem convenţii semnate cu asociaţii de proprietari din anul 2005, 2006, 2007 şi care să nu fi ajuns la un rezultat”, a subliniat Nicuşor Dan.

Astfel, trebuie recâştigată încrederea locuitorilor, a apreciat el, în contextul în care a existat un monopol în domeniul lucrărilor de consolidare.

„Lipsa de încredere vine din faptul că s-a lucrat cu această companie municipală exclusiv şi că multe din firmele româneşti din Bucureşti care erau capabile să facă aceste lucrări pur şi simplu au fost scoase de pe piaţă. Şi am decis ca să lucrăm transparent cu firmele de pe piaţă”, a anunţat edilul.

Evaluarea clădirilor cu risc seismic este incompletă, potrivit acestuia.

„Noi am început (...) procesul de evaluare, dar nu l-am terminat”, a mai spus Nicuşor Dan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE