2024-04-16 10:46

Nicuşor Dan anunţă DISPONIBILIZĂRI: 2.700 de angajați, daţi afară

 |  12:58
Nicuşor Dan anunţă DISPONIBILIZĂRI: 2.700 de angajați, daţi afară

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că vor fi disponibilizaţi aproape 3.000 de oameni, după ce au fost definitivate procedurile pentru închiderea a 14 companii municipale.

"Am definitivat procedurile noastre administrative pentru a închide 14 din cele 16 companii pe care urma să le închidem în prima etapă. Din acest moment, rămâne doar să se desfășoare procedurile juridice, de către lichidatori și de instanțele de judecată. 

Din cele 14 companii vor fi disponibilizați 2.700 de oameni, mulți dintre ei au plecat deja, cheltuielile salariale anuale ale acestor oameni, 150 de milioane de lei", a anunţat, marţi, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

În context, edilul a vorbit de cheltuielile "exagerate pe care aceste companii municipale le-au produs în bugetul orașului".

"E un prejudiciu de sute de milioane de euro. Vă aduc aminte doar că în urma unui control al Ministerului Finanțelor am sesizat DNA-ul pentru gravele prejudicii și abuzuri de la Compania de Cimitire, unde s-au eludat poceduri de achiziție publică, unde s-au cumpărat cu sume mult peste prețul pieței mai multe bunuri", a mai spus Dan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE