2021-12-06 18:46

Nicușor DAN a început curățenia în Parcul CIȘMIGIU: „Este un test pentru angajaţii ALPAB! Au o săptămână la dispoziție...”

 |  10:18
Nicușor DAN a început curățenia în Parcul CIȘMIGIU: „Este un test pentru angajaţii ALPAB! Au o săptămână la dispoziție...”

Un număr de 40 de angajaţi ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti au început luni dimineaţă curăţenia în Parcul Cişmigiu.

Prezent la faţa locului, primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că modul în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii ALPAB în următoarele săptămâni reprezintă un test pentru a stabili dacă întreţinerea spaţiilor verzi se va desfăşura în continuare cu angajaţii administraţiei sau va fi externalizată, informează Agerpres.

"Este un test pentru ALPAB. În funcţie de ce vor face săptămânile astea, vom decide dacă în viitor, după ce Compania Parcuri se închide, dacă o să continuăm cu ALPAB, prin muncitori angajaţi sau dacă o să externalizăm", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Primarul a menţionat că angajaţii ALPAB au sarcina ca în decurs de o săptămână să cureţe Parcul Cişmigiu. Pentru curăţarea statuilor este necesar avizul Direcţiei pentru Cultură, organism subordonat Ministerului Culturii, iar în acest caz există întârzieri cu obţinerea avizelor, din cauza personalului insuficient.

"Puţin mai târziu, când o să avem bani, o să ne ocupăm de alei, iar marile investiţii - asta depinde de bugetul pe anul viitor - dar vă promit că în doi ani o să arate toate parcurile de care noi ne ocupăm aşa cum ar trebui să arate nişte parcuri", a spus Nicuşor Dan.

Primarul general a menţionat că în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei urmează să fie dezbătute o serie de proiecte care vizează: dizolvarea Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, Companiei Întreţinerea Arborilor, încetarea exclusivităţii pe care Compania Parcuri o avea pentru întreţinerea parcurilor bucureştene, scăderea tarifelor aplicate de către Compania Parcuri şi Grădini.

Nicuşor Dan a arătat că externalizarea serviciilor ar presupune organizarea unei licitaţii, care ar dura cel puţin trei luni. De asemenea, dizolvarea Companiei Parcuri ar urma să dureze trei-patru luni, interval în care edilul îşi doreşte ca angajaţii acesteia să îşi continue activitatea.

"Eu îmi doresc ca această companie să continue să se ocupe. Am promisiunea de la consilierii generali că o să se schimbe directorul de la această companie. Sunt 100 de oameni în plus care să se ocupe de Herăstrău şi de celelalte parcuri", a afirmat primarul.

Nicuşor Dan a declarat că aprecierile din presă, conform cărora el nu ar putea exercita interimar funcţia de director al ALPAB, sunt "eronate", având în vedere că PMB are în subordine 45 de instituţii, iar în momentul în care este vacantat unul dintre posturile de conducere edilul preia în mod automat sarcina respectivă.

Potrivit edilului, starea necorespunzătoare a parcurilor bucureştene în ultima perioadă a fost determinată de "decizia nefericită" de a înfiinţa companiile municipale care au practicat preţuri "de trei-patru ori peste preţul pieţei". El a reamintit că în acest an Primăria s-a confruntat cu datorii de trei miliarde de lei.

"Am fost foarte-foarte la limită să reuşim să oferim serviciile de bază. Situaţia financiară la 1 ianuarie 2022 o să fie mult mai stabilă decât cea pe care am găsit-o", a afirmat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE