2020-12-05 10:39

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: În fiecare localitate din România există o transmitere mai ușoară sau mai accentuată a COVID-19

 |  14:02
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: În fiecare localitate din România există o transmitere mai ușoară sau mai accentuată a COVID-19

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că în fiecare comunitate din România există o transmitere locală mai mică sau mai mare a noului coronavirus.

Referitor la posibilitatea că ritmul de testare pentru coronavirus să crească în continuare, Nelu Tătaru a afirmat:

„În acest moment avem 57 de puncte de testare, cu o capacitate a aparatelor de aproape 6.200 de teste. În acest moment se testează – și avem rezultatul – la 4.700, 4.800 de teste pe zi. Țin să menționez că nu numai aparatul contează, contează și manopera, și partea umană care lucrează pe aceste aparate.

Avem foarte multe din aceste 57 de locuri unde aparatul a venit recent, sunt specialiști care poate n-au mai lucrat de mult sau n-au lucrat pe aceste aparate. Trebuie instruiți și trebuie o perioadă de rutină. Am extins, în acest sens, și numărul persoanelor care se vor testa, inclusiv personal medical care a avut contact – chiar dacă a fost protejat – la a șasea, a șaptea zi va fi testat, chiar fiind și asimptomatic, precum și cel instituționalizat, personalul de îngrijire din căminele de bătrâni, femeile gravide care ies din izolare sau carantină, cei din instituțiile oncologice, persoanele care sunt eligibile pentru transplant. Sunt multe categorii la care am extins și avem și o evaluare suplimentară în acest moment”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-19Parerea ta...

DESTEPT
19 Apr 2020

Ce dracu sa rezolvi ? Intra 12 - 15 mii de conationali , pe zi in tara . Nu se termina niciodata
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE