2021-08-01 10:02

UPDATE. Sindicaliştii de la metrou şi RATB renunţă la grevă

 |  13:02
UPDATE. Sindicaliştii de la metrou şi RATB renunţă la grevă

UPDATE, ora 14.36: Sindicaliştii de la metrou au renunţat la organizarea grevei generale anunţate pentru luni şi marţi.

„Ca urmare a aprobării Memorandumului de către Guvernul României privind unităţile subvenţionate, precum şi a negocierilor ce se derulează la sediul Metrorex (Ministerul Transporturilor), USL Metrou suspendă greva propriu – zisa care era programată pentru luni, 14.10.2013. În aceste condiţii se suspendă şi greva de solidaritate a sindicatelor din RATB. Vom reveni cu un alt comunicat în cursul săptămânii viitoare pentru a aduce la cunoştinţa mass – media şi opiniei publice dacă greva va fi reprogramată sau conflictul de la Metrorex se va stinge”, a anunţat Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicale Libere din Metrou (USLM).

Sindicaliştii de la metrou fac presiuni asupra Ministerului Transporturilor pentru a le fi rezolvate solicitările. Angajaţii din transport au anunţat că trenurile de metrou nu vor circula luni şi marţi, între orele 04.00 şi 16.00, dacă reprezentanţii ministerului nu găsesc o soluţie pentru a le mări salariile. Astfel, în cele două zile, peste 700.000 de călători ar putea fi obligaţi să meargă pe jos sau cu taxiul la serviciu. Şi angajaţii RATB au anunţat că, din solidaritate cu cei de la metrou, vor face şi ei grevă marţi, între aceleaşi ore.

Sindicaliştii cer modificarea legislaţiei sociale în vigoare şi reclamă imposibilitatea negocierii contractelor colective de muncă, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Directorul Metrorex, Aurel Radu, susţine că la fiecare întâlnire avută cu sindicaliştii a solicitat semnarea contractului colectiv de muncă, iar ei au cerut să se facă o majorare minimă cu 5%- nivelul inflaţiei pe anul trecut. Potrivit şefului Metrorex, salariul mediu net la metrou este de 2.900 lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE