2024-04-20 01:10

Ministrul Muncii susține acordarea de STIMULENTE de risc pentru anumiți bugetari

 |  19:05
Ministrul Muncii susține acordarea de STIMULENTE de risc pentru anumiți bugetari

Ministrul Muncii, Raluca Turcan susține acordarea sistemului de risc pentru angajații din domeniul asistenței sociale, care au fost izolați la locul de muncă, pe durata stării de urgență, după cum a anunțat chiar ea, la finalul înrevederii avute cu reprezentanții CNSLR Frăția. Mai mult decât atât, Turcan a anunțat că Ministerului Muncii a început deja să contureze primele propuneri de corectare a legii salarizării personalului din sistemul public, iar în următoarea etapă proiectul va intra în dezbatere cu toate categoriile socio-profesionale vizate.

Ministrul Muncii a anunțat luni că primele modificări ce vor fi aduse la Legea salarizării personalului din sistemul public îi vor viza pe angajații cei mai dezavantajați, din punct de vedere al riscurilor profesionale.

„Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice și acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenței sociale și comunitare pe perioada stării de urgență sunt principalele subiecte pe care le-am abordat în cursul întâlnirii de astăzi cu reprezentanții CNSRL Frăția.

Grupul de lucru constituit în cadrul Ministerului Muncii a început deja să contureze primele propuneri de corectare a legii. În etapa următoare, proiectul va intra în dezbatere cu toate categoriile socio-profesionale vizate. Varianta care va integra observațiile partenerilor noștri de dialog va fi ulterior trimisă către Parlament și supusă dezbaterilor. Tocmai în ideea eliminării inechităților din sistemul public de salarizare, primii beneficiari ai modificărilor la lege vor fi categoriile profesionale cele mai dezavantajate din punctul de vedere al veniturilor și riscului muncii prestate”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Legat de acordarea stimulentelor de risc pentru persoanele din domeniul asistenței sociale, care au rămas izolați la locul de muncă în timpul stării de urgență, Raluca Turcan a ținut să precizeze că susține acordarea acestor bani, sumele acestea putând fi decontate din fonduri europene.

„În ceea ce privește acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenței sociale și comunitare implicat în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei, i-am asigurat pe reprezentanții CNSRL că Ministerul susține acordarea acestuia pentru angajații care au fost izolați la locul de muncă în perioada stării de urgență, cu posibilitatea decontării acestei sume din fonduri europene. Nu în ultimul rând, le-am transmis reprezentanților sindicatelor convingerea mea că legislația în materie de pensii și salarii, pe care încercăm să o reașezăm acum pe principii de echitate, trebuie să creeze predictibilitate atât din punctul de vedere al beneficiarilor, cât și al statului.

Am mai stabilit împreună să avem întâlniri periodice pentru a discuta subiectele de interes pentru diferitele categorii de angajați, precum și măsurile și proiectele inițiate de Ministerul Muncii.”, a declarat ministrul de resport în postarea de pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-25

In legatura cu acest articol...

ANM: Cod GALBEN de vânt puternic în 35 de județe ale țării

Ministrul Educației e OPTIMIST: ”Ne dorim ca școala să înceapă”. Când se va lua decizia finală

Florin Cîțu, la zece zile după ce primit prima doză: “Nu știu dacă e de la VACCIN...”

Florin Cîțu: O propunere de buget pentru 2021 ar urma să fie finalizată luni

Românii plătesc mai mult pentru testul rapid antigen SARS-CoV-2 decât nemții, spaniolii sau austriecii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE