2021-07-26 22:15

Ministrul Mircea Duşa: Simbolurile naţionale sunt mândria românilor şi trebuie respectate

 |  11:26
Ministrul Mircea Duşa: Simbolurile naţionale sunt mândria românilor şi trebuie respectate

Simbolurile naţionale sunt mândria românilor şi trebuie respectate, a subliniat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, la ceremonia desfăşurată luni, în Piaţa Tricolorului, dedicată Zilei Imnului Naţional.

"E o zi de mândrie naţională pentru Armată, pompieri, jandarmi, poliţişti. Simbolurile naţionale sunt la loc de cinste: atât drapelul, cât şi imnul şi cred că ar trebui să fie pentru fiecare român. Simbolurile naţionale sunt unice, sunt mândria unei naţiuni şi trebuie respectate", a declarat Mircea Duşa.

Maiorul Nicolae Gheorghiţă din MApN a făcut o prezentare a imnului naţional, punctând că "Deşteaptă-te române!" rămâne creaţia care s-a impus incontestabil în întreaga istorie revoluţionară a neamului românesc.

"Născut din fericita simbioză între geniul muzical al lui Anton Pann şi binecunoscutul poem al lui Andrei Mureşanu 'Un răsunet', în conjunctura istorică favorizată de idealurile revoluţiei de la mijlocul secolului ai XIX lea, 'Deşteaptă-te române!' a fost amintit decenii la rând de nume cu rezonanţă în cultura românească. (...) De-a lungul vremurilor versurile şi muzica acestui minunat imn au marcat momentele-cheie ale istoriei combatante a neamului nostru, insuflând curaj şi încredere soldaţilor pe câmpurile de luptă", a afirmat Nicolae Gheorghiţă.

El a accentuat mesajul energic şi mobilizator al versurilor, precum şi conceptele de libertate, unitate şi renaştere naţională transmise de imn.

Cu prilejul ceremoniei din Piaţa Tricolorului un sergent în retragere a fost înaintat la gradul de sergent major în retragere. În continuare au fost interpretate cântece patriotice.

La eveniment au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, militarii Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi muzica reprezentativă a MApN, reprezentanţi ai unor instituţii civile şi militare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.

Militari din celelalte garnizoane din ţară vor lua parte la ceremoniile publice dedicate Zilei Imnului Naţional organizate în colaborare cu autorităţile publice locale.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an pe 29 iulie, transmite Agerpres. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-07-29Parerea ta...

SUCA
29 Iul 2013

Si cand te gandesti ca in ''ungurime'', astia isi bat joc de aceste simboluri, iar onorabilii dusa si stroie se chinuie sa puna batista pe tambal si saacopere aceste marsavii !!!.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE