2024-04-20 00:08

Ministerul Mediului: Prima mașină confiscată în Capitală pentru depozitare ilegală de deșeuri, în Sectorul 5

 |  20:59
Ministerul Mediului: Prima mașină confiscată în Capitală pentru depozitare ilegală de deșeuri, în Sectorul 5

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu şi poliţiştii locali din Sectorul 5 au surprins, sâmbătă, o autoutilitară care a depozitat ilegal deşeuri provenite din construcţii (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din Strada Mateiu Caragiale, persoana prinsă în flagrant fiind amendată cu 30.000 de lei, iar autobasculanta confiscată.

"Acţiunea face parte din controalele demarate cu echipe mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu şi poliţişti locali, la iniţiativa Ministerului Mediului, împreună cu Primăria Generală a Capitalei dar şi cu primăriile de sector din Bucureşti. Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei iar autobasculanta cu care a transportat deşeurile a fost confiscată, conform prevederilor HG nr. 1061/2008 privind confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârşirea faptei", precizează reprezentanţii Ministerului Mediului, într-un comunicat.

Totodată, au fost impuse dispoziţii de salubrizare a zonei afectate până în data de 17 februarie 2021.

"Doar aplicarea măsurilor dure prevăzute de lege poate opri un fenomen care care a ajuns pentru mulţi să devină o normalitate: depozitarea oriunde în Capitală a resturilor din construcţii sau demolări sau chiar a lucrurilor care nu ne mai sunt necesare, inclusiv a deşeurilor din ambalaje. Până acum echipele noastre mixte au organizat peste 100 de inspecţii în toate sectoarele Capitalei, fiind aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Acţiunile au descoperit depozite ilegale de deşeuri pe o suprafaţă de aproape 300.000 de mp din Bucureşti. Toate aceste zone ale Bucureştiului vor fi salubrizate şi monitorizate în continuare de echipele noastre", a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE