2024-04-20 01:06

MESAJUL Papei Francisc de Paștele Catolic: "Să nu ne pierdem niciodată speranța"

 |  10:28
MESAJUL Papei Francisc de Paștele Catolic: "Să nu ne pierdem niciodată speranța"

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși la slujba oficiată la Vatican sâmbătă seara să nu își piardă speranța „în aceste luni întunecoase de pandemie”, potrivit Reuters.

„În aceste luni întunecoase de pandemie, să-L ascultăm pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou și să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a spus Papa Francisc.

Doar 200 de persoane au participat la slujbă, spre deosebire de alți ani când mii de persoane se adunau la Bazilica Sfântului Petru.

Serviciul a început cu două ore mai devreme decât de obicei, astfel încât participanții să poată ajunge acasă înainte de ora 22.00. Roma, la fel ca restul Italiei, se află sub restricții în timpul weekendului de Paște.

Conform Vatican News, duminică, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie, la ora locală 10.00, în bazilica Sfântul Petru, iar la final va transmite „Urbi et Orbi”, tradiționalul mesaj pascal, însoțit de binecuvântarea apostolică și de darul indulgenței plenare.

Este pentru al doilea an consecutiv în care Vaticanul a  organizat slujba de Paști în format restrâns, în contextul restricțiilor severe impuse de pandemia de coronavirus. 

Sursa: Mediafax


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE