2020-10-24 18:00

MĂSURĂ. Ce PRIMAR din România vrea să monteze în orașul său senzori de măsurare a vitezei vântului

 |  14:43
MĂSURĂ. Ce PRIMAR din România vrea să monteze în orașul său senzori de măsurare a vitezei vântului

După furtuna devastatoare de pe 17 septembrie care a șocat Vestul țării, edilul municipiului Timișoara Nicolae Robu își dorește montarea de senzori în oraș, inclusiv pe mijloacele de transport în comun, pentru măsurarea parametrilor aerului, dar mai ales a vitezei vântului.

''Am lansat un brainstorming în primărie, cu măsuri pe care trebuie să le luăm pe viitor, pentru a fi mai bine pregătiți în diverse situații de urgență. Aștept să îmi vină toate ideile, din toate structurile, apoi vom face o discuție. ''Am aflat că o firmă măsoară parametrii vântului. Încă nu am o validare a informației (...). Neoficial, mi s-a spus că vântul a avut 148 km/h (în 17 septembrie, n.r.). Noi putem să ne protejam și printr-o investiție care să nu fie foarte mare și să măsurăm acei parametri care prezintă interes, pe lângă avertizările care se lansează la nivel național'', a spus primarul Nicolae Robu.

Informațiile vor fi prelucrate, iar în baza lor ar putea fi avertizată populația și prin acest sistem, pe lângă avertizările emise la nivel national de către ANM.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-09-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE