2021-06-25 05:58

Marţi se anunţă 21 de grade Celsius în România

 |  12:36
Marţi se anunţă 21 de grade Celsius în România

Meteorologii anunță că marţi, 4 februarie, va fi cea mai caldă din lună, urmând să se înregistreze o maximă de 21 de grade la Calafat, în județul Dolj. Potrivit specialiştilor, temperaturile din această perioadă sunt cu 5 - 8 grade mai mari faţă de media multianuală a lunii, scrie Mediafax.

"Până la mijlocul lunii februarie, vremea va fi mai caldă decât normalul, iar în unele zile valorile maxime de temperatură vor atinge 14-15 grade şi, poate, chiar vor depăşi aceste valori. Marţi, 4 februarie, va fi cea mai caldă zi, cu valori maxime de temperatură între 16 și 21 grade, deci deosebit de călduroasă pentru perioada în care ne aflăm. Minimele de temperatură vor fi şi ele pozitive, de la valori cuprinse între 1 şi 4-5 grade, în această dimineaţă, până la valori cuprinse între 3 şi chiar 9 grade în următoarele dimineţi”, a declarat pentru Mediafa,  meteorologul Ion Marinică.

Specialiştii avertizează că seceta din ultima perioadă şi temperaturile ridicate ar putea face ca producţiile de cereale să fie afectate foarte grav. "În zona Olteniei, putem spune că avem o iarnă atipică deoarece nu am înregistrat prag de zăpadă până la această dată. În schimb, am avut temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, iar vegetaţia s-a dezvoltat mult mai rapid decât era normal. În aceste condiţii şi ghioceii au înflorit. Sigur, este anormal. Este motiv de îngrijorare faptul că la începutul lunii februarie avem această înflorire a ghioceilor, dar perioada de vegetaţie a plantelor îşi urmează cursul firesc în condiţiile date. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cerealele păioase cărora le-a lipsit acel strat de zăpadă. Pot fi diminuate producţiile ce se vor obţine la cerealele păioase cu o tonă, o tonă şi jumătate la hectar”, a declarat inginerul Viorel Vătămanu, agrometeorolog CMR Oltenia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE