2021-07-26 22:52

Maratonul BibloCity: „Zece zile, Zeci de locaţii, Zeci de evenimente inspirate din cărţi!”

 |  21:01
Maratonul BibloCity: „Zece zile, Zeci de locaţii, Zeci de evenimente inspirate din cărţi!”

Pe 22 septembrie, cu ocazia „Zilei Turismului Cultural Bucureştean”, bucureştenii vor putea participa la numeroase excursii ghidate pietonale prin Capitală. Mai mult, pe 21 septembrie va avea loc un eveniment de tip „Treasure Hunting” în zona Amzei: vânătoare de comori arhitecturale şi urbane Viajoa. Înscrierea participanţilor se va face între orele 10.30 şi 11.30 în curtea Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (str. Tache Ionescu nr. 4, zona Piaţa Amzei).

Toate aceste manifestări au loc în cadrul evenimentului BiblioCity. Până pe 24 septembrie, Biblioteca Metropolitană Bucureşti oferă publicului un maraton de manifestări diverse, show-uri culturale, atractive, lansări de carte, reprezentaţii teatrale, lecturi publice, proiecţii de filme, expoziţii, simpozioane, ateliere creative, acţiuni de tip Street Art care vor avea ca punct de plecare minunata lume a cărţilor. Una dintre manifestările programate s-a consumat chiar ieri: publicul a putut participa la piese de teatru şi minirecitaluri organizate într-unul din autobuzele RATB. Programul complet al maratonului care se desfăşoară sub deviza „Zece zile, Zeci de locaţii, Zeci de evenimente inspirate din cărţi!” poate fi vizualizat pe www.bibliocity.ro

„BiblioCity este un eveniment caleidoscopic, având ca temă centrală pagina cărţii. Biblioteca este un chivot de înţelepciune, care te îmbogăţeşte încontinuu. Ea îţi deschide tema şi ideile principale ale existenţei, ea te ridică din nisip, din neputinţă, spre cristal, spre lumină. În bibliotecă se pătrunde cu uimire şi bucurie, cu simţurile la pândă, în şoaptă. Numai astfel se pot desface curajul şi hotărârea de a parcurge cu gândul, cu sufletul şi cu condeiul caligrafia vieţii. De aceea, vrem să oferim publicului bucureştean o imagine vie a bibliotecii, unde teatrul, filmul, artele plastice, colocviile trec pe de rost paginile răsfoite hulpav ale Cărţii şi redeşteaptă pofta de lectură. BiblioCity este, totodată, o invitaţie de a deschide cât mai des porţile Bibliotecii Metropolitane Bucureşti”, a declarat noul director al Bibliotecii Metropolitane, Nicolae Iliescu.

Trasee

Traseu 1: tur pietonal în atelierele artiştilor din Bucureşti (plecare la ora 10.30 din Pasajul Universităţii)

Traseu 2: descoperă zona Ioanid (plecare la ora 11.00 din faţa Librăriei Cărtureşti - Magheru)

Traseu 3: plimbare prin cartierul evreiesc (plecarea la ora 11.00 din faţa Templului Corla - zona Sf. Vineri)

Traseu 4: Bucureşti: de la începuturi până în prezent (plecarea de la ora 11.00 şi 17.00 din zona Unirii - ceasul de la Fântână)

Traseu 5: Religie şi comunism (plecarea la ora 13.00 de la intrarea în magazinul H&M, clădirea UnireaShopping Center)

Traseu 6: Pe urmele arhitectului Nicolaes Cerchez (plecarea de la ora 16.00 din faţa gurii de metrou spre Teatrul Naţional)

Traseu 7: Calea Victoriei - istoric şi modernitate (plecarea la ora 17.00 din părculeţul aflat în faţa blocului Turn, Piaţa Naţiunilor Unite).

Rezervarea locurilor la aceste excursii de poate face accesând site-ul www.bibliocity.ro, la capitolul Călătorii culturale prin Bucureşti. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-19

In legatura cu acest articol...

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a dat startul Maratonului BiblioCity
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE