2021-09-16 19:04

Managerul Spitalului COLENTINA a donat PLASMĂ după ce s-a vindecat de COVID-19

 |  15:23
Managerul Spitalului COLENTINA a donat PLASMĂ după ce s-a vindecat de COVID-19

Medicul Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina din Capitală, a donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din București, după ce s-a vindecat de Covid-19 în luna iulie.

"Un ajutor de acest gen poate face diferența pentru un pacient aflat în stare critică. Întreg procesul de donare a durat cam o oră, timp în care s-au recoltat 600 ml de plasmă. Am ales să donez plasmă din două motive: primul e cel de a încuraja lumea să facă acest gest. Întotdeauna un surplus de plasmă va ajuta un pacient aflat în terapie intensivă și poate fi chiar o rudă sau doar un străin, dar care are mare nevoie de acest tratament. Al doilea motiv este faptul că trecând prin această boală, organismul meu a dezvoltat anticorpi într-o cantitate suficientă pentru a fi eligibil acestei proceduri. Trecând prin această experiență am putut vedea faptul că un ajutor de acest gen când ești într-o stare critică poate face diferența", a declarat Remus Mihalcea, managerul Spitalului Clinic Colentina.

Doar 671 de români vindecați de COVID-19 au donat plasmă pentru tratarea pacienților infectați, în primele 4 luni de la debutul colectării de plasmă convalescentă în România.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE