2024-04-19 23:25

Mai SIMPLU cu copiii în vacanță! Cele mai recente reguli din UE

 |  21:29
Mai SIMPLU cu copiii în vacanță! Cele mai recente reguli din UE

Comisia Europeană a propus țărilor membre ca minorii, care au părinții vaccinați cu ambele doze, să nu stea în carantină, indiferent de țara în care călătoresc. Noile reguli de călătorie vin în sprijinul familiilor cu copii mai mici de 12 ani, care nu pot fi vaccinați anti-COVID-19.

Propunerea include și exceptarea de la testarea COVID-19 a copiilor mai mici de 6 ani.

„Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți - de exemplu, dacă sunt vaccinați. Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare. Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen - în statele care le acceptă - pentru 48 de ore”,  a anunțat, luni, comisarul UE pentru justiție, Didier Reynders.

Aceste propuneri făcute de Comisia Europeană vin în condițiile în care UE se pregătește pentru introducerea certificatului verde de călătorie.

Parlamentul European și statele-membre s-au pus de acord cu privire la certificatul sanitar european COVID, care ar facilita călătoriile în interioriul Uniunii Europene pe perioada pandemiei de coronavirus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE