2024-04-16 07:42

MAI înființează o structură specializată în găsirea persoanelor DISPĂRUTE

 |  18:00
MAI înființează o structură specializată în găsirea persoanelor DISPĂRUTE

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunţat, miercuri, că va fi înfiinţată o structură specializată în găsirea persoanelor dispărute, cu psihologi, care va avea reprezentanţi în toate inspectoratele de poliţie, transmite Agerpres.

"Va funcţiona la nivelul IGPR şi, în acelaşi timp, la nivelul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor judeţene de poliţie. Această structură se va ocupa exclusiv de căutarea persoanelor dispărute. Intenţionăm să atragem specialişti, intenţionăm să încadrăm poliţişti cu specializări din alte zone decât Academia de Poliţie, şi aici mă refer la psihologi. (...) Am alocat resurse financiare şi funcţii suplimentare pentru constituirea acestei structuri", a afirmat Despescu la Parlament.

Bogdan Despescu a participat la şedinţa Comisiei parlamentare de anchetă privind situaţia copiilor dispăruţi.

Comisia a fost înfiinţată pe 10 martie cu următoarele obiective: analiza cazurilor care duc la dispariţia copiilor; modalităţile de prevenire a acestui fenomen, analiza activităţii instituţiilor abilitate la nivel central şi local în soluţionarea, cu celeritate, a cazurilor copiilor dispăruţi; starea de fapt a tuturor mecanismelor înfiinţate cu scopul combaterii fenomenului (linia telefonică de urgenţă 116.000 lansată în 2009, "Alertă răpire copil" - inaugurat în aprilie 2011). Alte obiective ale comisiei vizează măsurile care se impun la nivelul legislaţiei naţionale pentru combaterea şi reducerea numărului acestor cazuri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-02

In legatura cu acest articol...

Un bărbat de 43 ani, prins de polițiști cu aproape 3 kg de monede și lingouri pe Aeroportul din Cluj

S-a aflat cu ce a fost OTRĂVIT Aleksei Navalnîi

Zvonurile s-au adeverit. NEYMAR a fost testat pozitiv cu CORONAVIRUS

PSD propune stimulente de risc pentru profesori. Reacția premierului Orban




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE