2021-08-01 10:41

MAE recomandă turiștilor români care vor să meargă în Egipt să-și reprogrameze sejururile

 |  17:01
MAE recomandă turiștilor români care vor să meargă în Egipt să-și reprogrameze sejururile

MAE recomandă turiștilor să-și reprogrameze sejururile în Egipt. Ministerul român de Externe atrate atenția cetățenilor români că situaţia de criză din Egipt va continua și există posibilitatea ca ea să se extindă pe întregul teritoriu. Astfel, MAE le recomandă turiştilor români să-şi reprogrameze sejururile la Marea Roşie, iar operatorilor de turism să nu rişte viaţa oamenilor.

MAE aminteşte că, începând cu data de 14 august 2013, autorităţile egiptene au anunţat că s-a instituit starea de urgenţă şi au fost impuse restricţii de circulaţie, care se aplică în 14 guvernorate, respectiv în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum și Qena,  se arată într-un comunicat al MAE remis, sâmbătă, agenţiei Mediafax. Este interzisă circulaţia în intervalul orar 19.00 şi 06.00. Starea de urgenţă va fi valabilă 30 de zile."Se recomandă cetăţenilor români care au programate sejururi în stațiunile de la Marea Roșie să le reprogrameze, iar celor aflați în stațiunile Hurghada și Sharm el Sheikh să nu părăsească zona hotelurilor și să renunțe la excursiile ce presupun deplasarea în afara lor. Siturile arheologice și muzeele sunt închise pe o perioadă nedeterminată", averitizează MAE.

Totodată, MAE recomandă operatorilor români din turism "să manifeste maximum de profesionalism și să nu riște viața cetațenilor români în baza asigurărilor primite de la operatorii egipteni privind siguranța stațiunilor egiptene". Cetăţenii români care se află în această ţară sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Egipt şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-08-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE