2024-04-19 07:55

MAE: Noi reguli pentru românii care călătoresc în Spania

 |  17:49
MAE: Noi reguli pentru românii care călătoresc în Spania

Autoritățile din Spania au decis testarea aleatorie pentru persoanele care vin din România, chiar dacă au certificat verde. Astfel, 40% dintre pasagerii care vin cu avionul din România chiar dacă prezintă certificat verde sau test PCR, vor fi testați la intrare în Spania.

Începând cu luna septembrie 2021, întregul teritoriu al României a fost inclus de către autoritățile spaniole pe lista statelor/regiunilor de risc.

Toți pasagerii care se îmbarcă în România cu destinația Spania trebuie să prezinte certificatul european digital COVID și formularul privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau al paginii de internet https://www.spth.gob.es/.

În ceea ce privește certificatul european digital COVID, pasagerii care se îmbarcă în România cu destinația Spania trebuie să prezinte una din următoarele opțiuni:

- certificatul european digital COVID care atestă vaccinarea completă împotriva COVID de la care au trecut minim 14 zile;

- certificatul european digital COVID care atestă recuperarea post-COVID-19 de la care au trecut minim 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile;

- certificatul european digital COVID care atestă rezultatul negativ al unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei sau certificatul digital european care atestă rezultatul negativ al unui test antigen realizat în ultimele 48 de ore anterioare călătoriei.

Minorii cu vârsta de până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul european digital COVID, dar pentru aceștia trebuie completat formularul privind starea de sănătate (https://www.spth.gob.es/).

,,Având în vedere situația epidemiologică din România, pasagerii care sosesc pe aeroporturile spaniole provenind din România pot fi supuși unui control de temperatură (fără contact sau prin camere termografice) și inclusiv unor teste de diagnosticare pentru COVID-19, chiar dacă la îmbarcarea în Romania au prezentat documentele solicitate de autoritățile spaniole. Mai multe informații pot fi obținute la pagina de internet: https://www.spth.gob.es/info-pcr.

Acceptarea condițiilor comerciale la achiziționarea biletelor de avion obligă pasagerii la respectarea condițiilor de îmbarcare impuse și comunicate de companiile aeriene înaintea zborului. Având în vedere că acestea pot varia de la o companie la alta, se recomandă ca, anterior călătoriei, pasagerii să consulte condițiile de îmbarcare prezentate de compania aeriană", precizează MAE pe site-ul oficial.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE