2021-08-03 00:47

MAE: Atenționare pentru românii care călătoresc în SPANIA - coduri portocaliu şi galben de caniculă, furtuni şi ploi torenţiale

 |  21:27
MAE: Atenționare pentru românii care călătoresc în SPANIA - coduri portocaliu şi galben de caniculă, furtuni şi ploi torenţiale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică spaniolă a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă şi a emis coduri portocaliu şi galben de caniculă, furtuni şi ploi torenţiale.

Astfel, pentru marţi, au fost emise:

* Cod galben de caniculă (până la 39 grade C), ploi torenţiale (20 mm/h) şi furtună în comunităţile Aragon şi Catalonia;

* Cod galben de caniculă (până la 39 grade C) în comunităţile Madrid, Castilla La Mancha, Navarra şi La Rioja;

* Cod galben de furtună pentru Comunitatea Valenciană.

Pentru miercuri:

* Cod galben de caniculă (până la 39 grade C) în comunităţile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Catalonia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea pentru cetăţenii români de a consulta în permanenţă informaţiile publice şi recomandările autorităţilor spaniole.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgenţă, să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluat de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE