2024-04-25 23:35

Lucian Bode, REACȚIE la protestul polițiștilor

 |  17:59
Lucian Bode, REACȚIE la protestul polițiștilor

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat sâmbătă, cu privire la protestul polițiștilor, că soluția este dialogul și nu solicitările de demisii „pentru că nu asta rezolvă problema”.

„Pe data de 20 (c.n. martie) m-am întâlnit cu structurile sindicale. Susțin și eu și le-am spus că voi susține la rectificarea bugetară acordarea suplimentară a bugetului MAI astfel încât legea 153 să fie închisă, să fie aplicată în integralitate și pentru polițiști și pentru angajații de Interne”, a spus Lucian Bode.

Polițiștii sunt nemulțumiți deoarece primesc mai puțini bani decât prevede legea, iar acest lucru, spun ei, duce inevitabil la o problemă de personal.

Angajații mai spun că admiterea pentru Academia de Poliție este sub un candidat pe fiecare loc, iar meseria de polițist este din ce în ce mai puțin atractivă.

„Suntem mințiți că suntem pe grila de salarizare, deși salarizare a legii 153 a salarizării polițiștilor nu este aplicată în integralitate. Suntem cu două tranșe în urmă la nivelul 2018. Şi chiriile polițiștilor, deplasarea polițiștilor, recuperarea sumelor sunt restante din urmă cu 4-5 ani", a spus un bărbat.

„Este important să vii aici în rândul oamenilor din poliția din penitenciare și din armată, să vezi care sunt nemulțumirile legate de acest cartof fierbinte care se cheamă pensiile militare" a mai spus cineva.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE