2020-11-01 00:27

Iubitorii sporturilor de IARNĂ mai au mult de așteptat. Când se va putea SCHIA “artificial” în Poiana Brașov

 |  14:52
Iubitorii sporturilor de IARNĂ mai au mult de așteptat. Când se va putea SCHIA “artificial” în Poiana Brașov

Administratorul public al municipiului Brașov, Miklos Gantz, a declarat că înzăpezirea domeniului schiabil în Poiana Brașov va începe la 1 noiembrie. Astfel ca iubitorii sporturilor de iarnă vor avea posibilitatea să schieze abia din prima parte a lunii decembrie, notează Agerpres. Asta dacă zăpada nu va cădea din abundență până atunci în celebra stațiune montană.

"Pe 1 noiembrie, domeniul schiabil va fi pregătit integral pentru începerea înzăpezirii. Sunt lucrări premergătoare pornirii sezonului de schi, respectiv revizii, întrețineri, reparații, probe, avize. Aceste lucruri sunt în desfășurare în momentul de față și se intenționează finalizarea lor până la 1 noiembrie. Asta înseamnă că, pe 1 noiembrie, dacă temperaturile vor permite — avem nevoie de minus patru grade Celsius, aceasta este temperatura optimă — vom începe înzăpezirea prin punerea în funcțiune a instalațiilor. Din informațiile pe care le avem, la începutul lunii noiembrie vom avea temperaturi cu minus. Înzăpezirea domeniului schiabil ar putea dura între cinci și maximum 10 zile. Este dorința noastră și probabil a utilizatorilor domeniului schiabil pentru a putea schia cât mai repede, astfel încât ne dorim ca, în prima parte a lunii decembrie, să se poată schia", a spus Gantz.

Se măresc tarifele la transportul pe cablu?

Tarifele pentru transportul pe cablu urmează să fie aprobate în ședința Consiliului Local din această lună, propunerea fiind ca acestea să rămână la nivelul celor din sezonul trecut, respectiv 20 de lei o urcare cu telecabina și 35 de lei urcare și coborâre. Cartelele pentru telecabină, telegondolă, telescaune și teleschiuri au prețuri cuprinse între 30 de lei și 550 de lei, în funcție de numărul de puncte. Pentru copii reducerea este de 50%.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-10-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE