2021-08-01 09:35

ISU Bucureşti s-a îmbogăţit cu 8 autospeciale cumpărate din fonduri europene

 |  16:50
ISU Bucureşti s-a îmbogăţit cu 8 autospeciale cumpărate din fonduri europene

Dacă în urmă cu un deceniu o singură maşină asigura intervenţia pentru întreg teritoriul Capitalei, acum bucureştenii, pe lângă flota actuală, vor beneficia de sprijinul altor 8 autospeciale, achiziţionate de autorităţi în urma implementării unui program cu fonduri europene. Alte 6 maşini vor urma să ajungă în parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ilfov, suma totală ridicându-se la 18 milioane de lei, dintre care 14 sunt nerambursabile.

„În perioada februarie 1996 – noiembrie 2002, la nivelul municipiului Bucureşti acţiona o autospecială de descarcerare Ford cu accesorii specifice de descarcerare şi deblocare primită prin donaţie din Scoţia”, aşa începea povestea ISU în Capitală. În ultimii ani, în Capitală au ajuns nu mai puţin de 38 de maşini şi echipamente, la care se vor adăuga din viitorul apropiat două autospeciale de două tone, două autospeciale de cinci tone, alte două autospeciale de zece tone, dar şi două autospeciale de intervenţie şi salvare la înălţime, care pot efectua acţiuni la 42 de metri înălţime.

„Numai în ultimul an, datorită faptului că suntem echipaţi mult mai bine, timpul mediu de acţiune a scăzut cu trei minute. În plus, acolo unde nu dispunem de surse de apă, vom interveni cu autospeciale care au o capacitate de 10 tone, astfel că misiunea noastră va deveni puţin mai uşoară, iar numărul victimelor are toate şansele să scadă”, afirmă reprezentanţii ISU după ultimele achiziţii. De altfel, conform statisticilor, numărul decedaţilor în urma situaţiilor de urgenţă în 2012 a scăzut cu 34% faţă de anul precedent tocmai datorită îmbunătăţirii situaţiei din parcul auto. „Misiunile de amploare din ultimul an au crescut cu 6%, aşa că era imperios necesar să facem acest pas. Capacitatea de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul întregii regiuni Bucureşti-Ilfov a crescut, astfel că vom putea acorda ajutor calificat în timp util”, susţine Marian Rusu, managerul proiectului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE