2024-04-25 18:56

ÎPS Teodosie: "Să ducem icoanele în MALL, să ne ÎNCHINĂM acolo dacă în biserică nu avem voie”

 |  23:16
ÎPS Teodosie: "Să ducem icoanele în MALL, să ne ÎNCHINĂM acolo dacă în biserică nu avem voie”

ÎPS Teodosie a făcut luni la Antena 3 un apel către Guvern să nu restricționeze activitățile religioase în numele pandemiei.

"Unii credincioşi mi-au zis: hai să închiriem în mall dacă acolo e voie, să nu ne fie frig. Până acolo au mers să îşi poată face închinarea. Să ducem icoanele în mall, să ne închinăm acolo dacă în biserică nu avem voie”, a mai spus ÎPS Teodosie la "Sinteza Zilei" de la Antena 3

Întrebat apoi, dacă credincioşi vor accepta alte restricţii impuse şi de Crăciun, ÎPS Teodosie a răspuns: "Nu vor accepta, pentru că închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală. Omul care este vesel este şi sănătos şi noi putem să păstrăm aceste reguli sanitare în biserici, chiar dacă suntem puţini mai mulţi, dar nu suntem afară, să răcim. Si, trebuie să rămânem cu autonomia noastră. Biserica are automonie faţă de stat.

ÎPS Teodosie: "Sufletul este mai valoros decât trupul. Sufoci sufletul, îmbolnăveşti trupul”

"Ne-a fost încălcată autonomia. Ne-a fost încălcat dreptul la religiozitate. Acest drept nu poate fi încălcat, e un drept fundamental. De aceea fac apel, nu cu revoltă, ci cu sinceritate şi cu obiectivitate pentru că eu reprezint credincioşii mei.

Nu caut binele meu, trebuie să caut binele tuturor. Şi binele tuturor este în a ne manifesta înaintea lui Dumnezeu pentru că sufletul este mai valoros decât trupul. Sufoci sufletul, îmbolnăveşti trupul.

Mântuitorul ne-a dat exemplul. Când a curăţit sufletul s-a vindecat şi trupul. Toată evanghelia abundă în asemenea exemple şi sunt exemple grăitoare” a mai spus ÎPS Teodosie.

„Închiderea Bisericii aduce tristete, tristetea este inceput de boala. Omul care este vesel este si sanatos. Putem pastra regulile sanitare in Biserici. Ne-a fost incalcata autonomia fata de stat, dreptul la religiozitate. Fac un apel, nu cu revolta, ci cu sinceritate si obiectivitate. Vorbesc in numele credinciosilor, eu nu caut binele meu, caut binele tuturor si binele tuturor este a ne manifesta inaintea lui Dumnezeu pentru ca sufletul este mai important decat trupul. Imbolnavesti sufletul, imbolnavesti si trupul. Toata Evanghelia abunda in asemenea exemple”, a declarat ÎPS Teodosie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE