2024-04-25 00:01

ÎPS Teodosie: "Eu NU voi mai ÎNCHIDE nicio biserică!"

 |  22:43
ÎPS Teodosie: "Eu NU voi mai ÎNCHIDE nicio biserică!"

ÎPS Teodosie s-a ales cu o plângere penală, după ce un localnic din Constanța l-a acuzat pe acesta de infracțiunea de comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor la slujba de Boboteaza. La randul sau, ÎPS Teodosie a dat asigurări că indiferent de ceea ce va urma, legat de pandemie, în eparhia sa nu se va mai închide nicio biserică pentru credincioși.

Ierarhul tomitan a explicat, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că evenimentul religios a avut autorizațiile necesare, fiind prezentă atât Poliția, cât și Jandarmeria.

”Nu se răspândește virusul ucigaș în timpul unei sărbători. Sunt convins că nu s-a îmbolnăvit nimeni ieri, de ziua de Bobotează. A fost și Poliția, și Jandarmeria, și-au făcut datoria, le-am dat și lor apă sfințită. Este o sărbătoare cosmică, la care participă întregul Univers. Îmi pare bine că a ieșit Boboteaza cum trebuie. Noi am făcut cu autorizație acest eveniment. Avem aprobare, nu am făcut sfidând autoritățile locale.”, a precizat ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a dezvăluit, în premieră, că s-a dat ordin în Biserica Ortodoxă Română pentru întocmirea de liste cu preoții care vor să se vaccineze.

”Ni s-a cerut, în două zile, să spunem câți preoți se vaccinează. Nu putem spune în două zile, avem nevoie de o săptămână. Nu voi obliga pe nimeni. Ni s-a cerut cum se vaccinează preoții. Eu nu sunt în cunoștință de cauză ca să oblig pe cineva. Am consultat mulți specialiști și sunt reținuți.”, a adăugat ierarhul.

Totodată, ÎPS Teodosie a dat asigurări că indiferent de ceea ce va urma, legat de pandemie, în eparhia sa nu se va mai închide nicio biserică pentru credincioși.

”Biserica nu se va mai închide. Eu nu voi mai închide nicio biserică, indiferent de ce ordin va veni. Biserica este a lui Hristos! Mă simt ca la 20 de ani.”, a încheiat ÎPS Teodosie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE