2024-04-20 12:53

ÎPS Teodosie: "Biserica va organiza un nou REFERENDUM pentru familie”

 |  20:38
ÎPS Teodosie: "Biserica va organiza un nou REFERENDUM pentru familie”

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că Biserica va organiza un nou referendum pentru familie. El a subliniat că referendumul din 2018 a fost un eşec pentru că a fost legat de implicarea partidelor politice.

Arhiepiscopul Tomisului a spus în emisiunea ”Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea, că s-a dorit ca referendumul din 2018 să nu treacă și s-a creat confuzie intenționat, legând referendumul de politic.

PSD au promis că se vor implica, dar în final au refuzat să o mai facă, iar USR a militat împotriva lui, spunând că se urmărește grațierea lui Liviu Dragnea.

”Oricum,  trebuie să facem referendum pentru familie, că nu a trecut timpul. Sigur, a fost o confuzie totală. S-a dorit să nu se înțeleagă, au fost discuții politice, s-a dat în derizoriu.

Că nu organizăm noi, nici politicienii, nici Biserica. Dacă va mai fi o oportunitate, și va fi, pentru familie, noi ne vom implica, Biserica, pentru că familia ține de biserică. Biserica este cea care apără familia și drepturile familiei și cele ce sunt morale în societatea noastră”, a spus ÎPS Teodosie.

 3,7 milioane de români au participat, la referendumul pentru redefinirea familiei din 2018

Organizarea scrutinului, a scos din buget peste 163 de milioane de lei şi a mobilizat zeci de mii de oameni, de la poliţişti şi jandarmi până la membri ai secţiilor de votare şi observatori ai organizaţiilor civice. Într-un singur judeţ, cunoscut pentru mănăstirile sale, a fost atins pragul necesar pentru validare.

La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunţate, luni, de Biroul Electoral Central în urma centralizării proceselor verbale din toate secţiile de votare, potrivit Antena 3.

Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul de revizuire a Constituţiei, organizat în 6 şi 7 octombrie, a fost de 18.279.011.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE