2024-04-23 20:14

ÎPS Teodosie renunță la tradiția urcatului pe CISTERNĂ: ”Să nu mai dau sămânţă de vorbă”. Ce va face de Bobotează

 |  21:48
ÎPS Teodosie renunță la tradiția urcatului pe CISTERNĂ: ”Să nu mai dau sămânţă de vorbă”. Ce va face de Bobotează

Arhiepiscopul Tomisului a anunțat că a renunţat la tradiţionala urcare pe cisternă pentru sfinţirea apei. În schimb, de sărbătoarea Botezului Domnului, deţinuţii din penitenciarele din Constanţa vor primi vizita Arhiepiscopului Tomisului. ÎPS Teodosie spune că este vorba despre o tradiţie pe care o respectă de foarte mulţi ani, pe care, însă, a întrerupt-o pe timpul pandemiei.

„Merg la oamenii necăjiţi să le aduc o rază de lumină. Avem tradiţia asta în fiecare an. Am întrerupt în vremea restrictiilor, dar, întrucât anul acesta suntem liberi, merg la cei de la penitenciar şi le vorbesc despre valoarea libertăţii. Le spun că nu sunt cei mai vinovaţi, dar au ajuns acolo ca să se căiască. Unii mă vizitează după ce se eliberează„, a spus ÎPS Teodosie la RomaniaTV.

Totodată, Arhiepiscopul Tomisului a dezvăluit şi faptul că a renunţat la tradiţionala urcare pe cisternă pentru sfinţirea apei. 

„Sunt tot la fel de iute, dar ca să nu mai dau sămânţă de vorbă nepotrivită. Am făcut mai multe butoaie pe care le umplu. Îmi ajunge să pot umple şi toate sticlele de agheasmă, 150.000 de sticle. Nu că mă interesează părerile celor  care mă hulesc, dar unii au părut că se smitesc de exerciţiile mele fizice care îmi făceau bine.

Fac ce se cuvine. Am pus pe două coloane butoaiele. Sunt frumos expuse. Eu am de circulat până le sfinţesc de două ori„, a explicat înaltul ierarh în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.

În urmă cu doi ani, ÎPS Teodosie s-a împiedicat în timp ce era urcat pe o cisternă. S-a sprijinit, în ultima clipă, de o bară de protecție, reuşind, astfel, să nu cadă de pe autospecială. Imaginile s-au viralizat rapid.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE