2022-07-02 08:49

Investiție de 50 de milioane de euro în semafoarele Capitalei

 |  17:26
Investiție de 50 de milioane de euro în semafoarele Capitalei

Primăria Capitalei organizează o licitație pentru realizarea unui studiu de fezabilitate care vizează extinderea sistemului inteligent de semaforizare. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 50 de milioane de euro, iar la final Bucureștiul va avea 500 de semafoare inteligente, față de 220 cât are în prezent, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

Edilul sune că studiul de prefezabilitate a fost finalizat, iar miercuri firmele de specialitate sunt invitate la o consultare prealabilă achiziției studiului de fezabilitate. ”Sistemul de semaforizare din București are nevoie de o abordare integrată, sistematică. De ani de zile se mai pun 2, 3, 5 semafoare într-un an, fără a se rezolva nimic de fapt. Documentația la nivel de studiu de prefezabilitate pentru întregul sistem de semaforizare a fost finalizată de colegii de la ADI Transport Public. Prin urmare, am invitat miercuri, la ora 10, firmele de specialitate la o consultare prealabilă achiziției studiului de fezabilitate. Invitația este deschisă oricărei firme interesate. E important ca studiul de fezabilitate să fie unul profesionist”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Proiectul vizează extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București de la 220 de intersecții în prezent până la 500. ”În urma realizării proiectului vom avea 500 de intersecții semaforizate legate cu serverul central prin fibră optică. De asemenea, vom reconfigura sistemul de semnalizare în mai multe intersecții existente (de exemplu, separarea direcției înainte de virajul la stânga). Valoarea totală estimată a investiției este de 50 de milioane de euro. Vom încerca să obținem cât mai mult din această sumă din fonduri europene, iar pentru restul vom asigura finanțare din bugetul local. Investiția e o prioritate pentru București, fiind cea mai eficientă din punctul de vedere al raportului cost-beneficiu (cel mai redus cost pentru reducerea estimată a aglomerației în traficul rutier)”, a mai scris primarul Capitalei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE