2024-04-26 01:32

Inspectorul-șef al ITM Sibiu: „Construcțiile, principalul domeniu unde constatăm cazuri de muncă nedeclarată și subdeclarată!”

 |  17:53
Inspectorul-șef al ITM Sibiu: „Construcțiile, principalul domeniu unde constatăm cazuri de muncă nedeclarată și subdeclarată!”

În perioada 13 - 17 septembrie 2021, în județul Sibiu au avut loc mai multe controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și subdeclarată la angajatorii care desfășoară activități în domeniul construcțiilor, fiind aplicate 29 de sancțiuni contravenționale - 14 amenzi, în valoare totală de 435.300 de lei, și 15 avertismente.

„În cele cinci zile de campanie, au fost efectuate verificări la 40 de unități economice care desfășoară activități în domeniul construcțiilor din județul Sibiu, fiind constatate 46 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (I.T.M.) Sibiu.

Pentru muncă nedeclarată, inspectorii sibieni au sancționat 11 operatori economici - 6 angajatori au fost depistați că nu au întocmit contracte individuale de muncă pentru un număr de 17 lucrători, din care unul este minor (amenzi în valoare de 340.000 lei); 4 angajatori nu au transmis contractele individuale de muncă ale salariaților în REGES (amenzi în valoare de 80.000 lei); un angajator a fost sancționat pentru prestarea muncii în afara programului de lucru prevăzut în contracteul individual de muncă cu timp parțial (amenzi în valoare de 10.000 lei).

Cei 17 lucrători fără contracte individuale de muncă au fost depistați la operatori economici din Sibiu, Mediaș, Cisnădie și Avrig.

„Din păcate, domeniul construcțiilor rămâne dominant în privința folosirii muncii nedeclarate și subdeclarate, dar și al frecvenței accidentelor de muncă. Inspectorii de muncă sibieni acționează prin măsuri de conștientizare cu privire la riscurile la care se expun angajatorii care folosesc astfel de practici și lucrătorii care acceptă aceste tipuri de angajamente, dar nu vor ezita să aplice și sancțiuni acolo unde sunt încălcate prevederile legale”, a declarat Alexandru Marius Stănilă, inspectorul-șef al I.T.M. Sibiu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE