2024-04-18 19:35

ÎNCEP programele „Rabla Clasic şi „Rabla Plus” cu buget majorat

 |  23:09
ÎNCEP programele „Rabla Clasic şi „Rabla Plus” cu buget majorat

Noi sesiuni ale programelor "Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus” vor începe pe data de 24 martie. Anunțul a fost făcut, joi, de ministrul Mediului, la finalul ședinței de Guvern.

De asemenea, Tanczos Barna a dat detalii despre cum se va desfășura programul Rabla Local 2023.

"Deschidem pe data de 24 martie programul pentru "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus". Cele două programe beneficiază de un buget majorat. Totalul bugetului este de 1,5 miliarde (lei, n.r.), anul acesta pentru cele două programe.

De asemenea, avem alocare pentru un program nou, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră - Rabla Local. Acest program va fi derulat şi implementat în colaborare cu Unităţile Administrativ-Teritoriale, cu primăriile. În 15 zile deschidem înscrierea pentru primării în acest program. După ce se finalizează lista acestor Unităţi Administrativ-Teritoriale şi se semnează electronic contractele de finanţare, deschidem aplicaţia pentru cetăţeni.

Avem un buget de 240 de milioane de lei pentru acest program. Bugetul va fi completat cu un procent de 20% din totalul de 100% din partea autorităţilor locale. Adică, 2.400 lei se vor plăti din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plăti din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei pentru fiecare maşină mai veche de 15 ani şi care va fi casată, va fi predată pentru reciclare", a explicat ministrul Mediului, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE