2024-04-20 04:37

Încă 350.000 de români vor primi CARDURI de energie

 |  22:10
Încă 350.000 de români vor primi CARDURI de energie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat, joi, că a identificat încă aproximativ 350.000 de beneficiarir eligibili ai sprijinului de 1.400 de lei pentru achitare facturilor la utilități, acordat prin intermediul cardurilor de energie.

Alți 350.000 de români urmează să primească cardul de energie, a transmis MIPE. În situațiile în care nu s-a putut stabili câți oameni stau la aceeași locuință, Poșta Română a demarat un proces național de colectare a unor declarații pe propria răspundere, în care potențialii beneficiari au prezentat situația clară a locului de consum.

Astfel, au fost colectate 458.323 de declarații, iar în urma verificărilor s-au identificat  350.738 noi locuri de consum eligibile, pentru care se vor distribui cardurile în următoarele zile.

„Alte aproximativ 1,7 milioane de gospodării au primit deja cardul de energie.”, subliniază sursa citată.

De asemenea, în această perioadă, Poșta Română a emis 590.087 înștiințări privind neeligibilitatea (303.678 înștiințări pentru persoanele cu venit peste 2.000 lei și 286.409 înștiințări în cazul în care venitul mediu pe loc de consum este mai mare de 2.000 lei), care vor fi distribuite în toată țara până la 7 martie.

Dacă la un loc de consum sunt luate în calcul veniturile unei persoane care nu mai locuiește acolo, se recomandă:

a) reglementarea juridică a situației reale;

b) solicitarea unei anchete sociale la primărie, care să stabilească numărul și persoanele care locuiesc în fapt la locul de consum. Rezultatul se transmite la Poștă, iar ulterior se actualizează lista.

„Odată cu transmiterea înștiințărilor pentru cei care nu sunt eligibili, marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaționalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilități. În tot acest timp în care Poșta a emis și distribuit cardurile de energie, au fost colectate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alți 350.000 de beneficiari eligibili.

Cât de repede, Poșta le va emite și distribui cardul, pentru ca și ei să intre în posesia ajutorului. De asemenea, dacă printre cei 590.000 de oameni care primesc înștiințare sunt locuințe unde figurează locatari care de fapt nu stau acolo, dar venitul le este luat în calcul, trebuie să știe că pot solicita anchetă socială și li se va clarifica situația.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-02

In legatura cu acest articol...

Autoritățile iau în calcul să INTERZICĂ aplicația Tik Tok în instituțiile din România

MAE: Un român dispărut, posibilă VICTIMĂ a tragediei de pe calea ferată din Grecia

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă pe canalul Bâstroe

După FACEBOOK și TIK-TOK, Arhiepiscopia Tomisului și-a făcut cont şi pe INSTAGRAM

LOTO joi, 2 martie 2023. Numerele câștigătoare la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE