2021-12-09 16:24

IMAGINILE ZILEI: Slujbă de alungare a COVID pe străzile din Constanța

 |  16:19
IMAGINILE ZILEI: Slujbă de alungare a COVID pe străzile din Constanța

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a aflat în fruntea unui sobor de preoți care au oficiat o slujbă religioasă noaptea, pe străzile comunei constănțene Cogealac, pentru "alungarea" COVID-19.

Serile trecute, IPS Teodosie, însoţit de un sobor de preoţi, a pornit pe uliţele din Cogealac, oficiind o slujbă "pentru vindecare şi pentru alungarea virusului", scrie Replica de Constanța.

Mai mulţi locuitori s-au alăturat soborului de preoți, în total fiind vorba despre peste 20 de oameni, scriu jurnaliștii de la publicația locală. În spatele alaiului a circulat o dubiță cu boxe prin care răsuna slujba.

În perioada pandemiei, IPS Teodosie s-a făcut remarcat prin mai multe declarații și acțiuni controversate. În 16 mai, a doua zi după instaurarea stării de alertă, arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit mai mulţi copii pe treptele din faţa catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa, folosind acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă.

De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului a luat o decizie fără precedent- să refacă în noaptea de 25 spre 26 mai slujba de Înviere în toate bisericile și mănăstirile care țin de arhiepiscopie, decizie criticată de către Patriarhie.

La începutul lunii iulie, în plină pandemie, arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă la care au participat câteva sute de oameni în condiții de zero distanțare socială sau măști de protecție și sfidând chiar regulile transmise de Patriarhie la redeschiderea bisericilor. Slujba a avut loc la o mănăstire din satul Gheorghițeni, comuna Dorna Arini din județul Suceava.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-11

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Rușii reacționează și spun că VACCINUL lor ANTI-COVID este cel mai bun

Coronavirus: 9.799 de cazuri, în ultimele 24 de ore. A crescut din nou numărul deceselor

Dănut Lupu, infectat cu Covid-19. Starea sa de sănătate este gravă

Zeci de DEȚINUȚI confirmați cu noul CORONAVIRUS

Începe transferul în străinătate al bolnavilor de COVID-19, din cauza lipsei de paturi de la ATI? Răspunsul oferit de Nelu Tătaru

După închiderea piețelor, prețurile legumelor au EXPLODAT în supermarketuri
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE