2021-04-20 18:38

IAȘIUL deține, pentru un an, titlul de „Capitală a Tineretului din România”

 |  17:40
IAȘIUL deține, pentru un an, titlul de „Capitală a Tineretului din România”

Municipiul Iaşi este, începând de joi, de Ziua Tineretului, Capitală a Tineretului din România, mandatul fiind preluat de la Baia Mare, în cadrul unui eveniment organizat în Sala Mare a Primăriei Iași, în prezenţa primarului localităţii Costeşti, care deţine titlul de Capitala Tineretului din Republica Moldova, informează Agerpres.

Titlul de „Capitala Tineretului din România" va fi deţinut de ieşeni în perioada 2 mai 2019 - 1 mai 2020. Iaşiul este astfel cel de-al patrulea oraş din România care poartă acest titlu, după Timişoara, Bacău și Baia Mare. Programul „Capitala Tineretului din România" este iniţiat de Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul Pont, Consiliul Tineretului din România şi BCR, pe modelul Capitala Europeană a Tineretului. „Pentru noi toţi este o sursă de inspiraţie, de încredere şi entuziasm să vă vedem atât de hotărâţi să câştigaţi acest titlu, să arătaţi ceea ce poate să facă Iaşiul, ce pot face tinerii din Iaşi, ce poate să facă parteneriatul dintre autoritatea locală şi organizaţiile de tineret atât pentru comunitatea locală de aici cât şi pentru Moldova, una dintre priorităţi fiind dezvoltarea regiunii de Nord Est, şi pentru România, şi nu doar pentru Moldova din statul nostru actual, ci şi pentru Republica Moldova. (...) Lansarea „Iaşi, Capitala Tineretului din România" este cel mai important eveniment organizat în România cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului. Cu această ocazie aş vrea să le cer tinerilor să se implice să schimbe comunităţile în bine, aşa cum face Iaşiul, cum au făcut cei din Baia Mare, Bacău, Timişoara, Cluj Napoca dar şi din multe alte localităţi", a declarant, în timpul conferinţei de presă, Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România. Programul „Iaşi, Capitala Tineretului din România" va fi implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Iaşi (FONTIS), structură de tineret alcătuită din 33 de organizaţii de şi pentru tineret, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi.

„Era şi timpul să vină un astfel de titlu la Iaşi. Este un început bun. Oraşul Iaşi merită acest titlu şi este mai mult decât onorant pentru noi să fim generaţia care a făcut posibilă obţinerea acestuia. Asistăm la momentul zero în privinţa dezvoltării sectorului de tineret din Iaşi", a declarat Mircea Meriacri, preşedintele FONTS. Prezent la conferinţa de presă, primarul Mihai Chirica a dat asigurări că organizaţiile de tineret implicate în derularea programului vor primi susţinere din partea administraţiei publice locale privind finanţarea evenimentelor propuse în proiect. Pentru aceasta, susţine primarul, municipalitatea va aloca 1,5 milioane de lei.

Priorităţile programului Iaşi, Capitala Tineretului din România 2019 - 2020 vizează, printre altele, antreprenoriatul în industrii creative, transparenţa decizională şi participarea activă, o platformă CulturISe care se doreşte a fi un instrument digital de centralizare a tuturor produselor culturale din Iaşi. Vor fi organizate 1.000 de evenimente şi 3.500 de activităţi dedicate tinerilor, iar 30.000 de tineri vor fi implicaţi în acţiuni de protejare a mediului înconjurător. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-05-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE