2022-01-28 05:24

Iarna revine în forță în România

 |  15:51
Iarna revine în forță în România

Iarna revine în forță după acest weekend marcat de temperature foarte generoase. De la începutul săptămânii viitoare vremea se va răci în toată ţara, cu ploi, lapoviță și ninsori.

”Ne așteaptă un final de săptămână cu vreme neobișnuit de caldă, cu temperaturi de 15 grade în partea de vest a țării, temperaturi mai potrivite pentru început de martie, nicidecum pentru mijlocul lunii ianuarie. Dar, cu toate că vremea este foarte caldă, avem parte de o vreme schimbătoare în această perioadă, precipitațiile se vor înmulți în următoarele zile, își vor face apariția temporar încă de la noapte, însă mai însemnate vor fi precipitațiile spre ziua de duminică și duminică spre luni când vor cuprinde suprafețe tot mai extinse. 

Duminică vorbim tot de o vreme foarte caldă, temperaturi, în general, între 4 și 12 grade la scara întregii țări, însă, cum spuneam, precipitații pe arii tot mai extinse și intensificări ale vântului, susținute în noaptea de duminică spre luni, mai ales în vestul și sud-vestul țării, dar și la munte unde ne așteptăm ca intensitatea vântului să depășească 80 - 90 km/h, mai ales în zona de creastă. 

O vreme vântoasă și la începutul săptămânii, îndeosebi la munte, unde vor fi rafale de 90 - 100 km/h, dar și în zonele joase, cu rafale de 50-70 km/h. 

Luni, vremea se va răci într-o bună parte a țării, și doar în extremitatea de sud-est vor mai fi temperaturi de 9-10 grade, și acest proces de răcire va continua săptămâna următoare, când de la o zi la alta se va vedea că regimul termic se va apropia de cel normal pentru această perioadă. Dacă la începutul săptămânii precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță, vom vedea că marți, miercuri, ninsori vor fi nu doar la munte, ci și în zonele mai joase de relief. Așa că, treptat, intrăm într-un regim normal”, a declarat meteorologul ANM, Mihai Huştiu, pentru Antena 3. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE