2021-01-28 16:32

Guvernul vrea CREȘTEREA salariului minim. Ce se întâmplă cu pensiile

 |  22:22
Guvernul vrea CREȘTEREA salariului minim. Ce se întâmplă cu pensiile

Guvernul va decide în ședința de miercuri creșterea salariului minim cu 3,1%, adică 70 de lei brut, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Digi24.

Ministrul spune că este o creștere „ancorată în realitate”, decizia de majorare bazându-se pe inflație (2,2%) și creșterea productivității muncii (0,8%). Evoluția productivității a fost influențată de pandemie, a precizat Turcan.

În prezent salariul minim brut este 2.230 lei.

Cea mai mare pensie din România este de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi, a mai anunțat Turcan la același post de televiziune.

Ministrul a precizat că este vorba de o persoană care a lucrat în domeniul juridic.

Turcan a adăugat că ministrul lucrează la o nouă lege a pensiilor, care să fie bazată pe contributivitate și să fie constituțională. În context, ministrul a admis că se va ocupa și de pensiile speciale, fără a oferi amănunte.

Ministrul a adăugat că există și pensii de 41.000 de lei sau de 17.000 de lei, dar și că 900.000 de oameni au pensii de 800 de lei.

În acest an pensiile vor fi indexate cu rata inflației, a adăugat Turcan, detalii suplimentare urmând a fi anunțate după pregătirea legii bugetului.

(sursa: Mediafax)


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-13

In legatura cu acest articol...

România a primit primele doze de VACCIN de la Moderna. Care sunt deosebirile față de celelalte vaccinuri

Continuă DISPUTELE în coaliție: Cum se contrazic Vlad Voiculescu, Emil Boc și Cseke Attila. Reacția președintelui Iohannis

Ministrul Muncii anunță MĂSURI importante pentru angajați și angajatori din mai multe domenii

Grecia propune un CERTIFICAT DE VACCINARE la nivelul UE. Reacția lui Klaus Iohannis
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE