2024-04-19 11:51

Guvernul promite BANI pentru asistenții personali și persoanele cu dizabilități

 |  17:05
Guvernul promite BANI pentru asistenții personali și persoanele cu dizabilități

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri figurează hotărârea pentru echilibrarea bugetelor locale, vizând plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități și salariile asistenților personali, a anunțat premierul Ludovic Orban în debutul reuniunii de la Palatul Victoria, când a explicat că este vorba de o sumă de 743 de milioane de lei.

„Va trebui să gândim un mecanism, pentru că nu cred că putem accepta ca, de fiecare dată, pe final de an, Guvernul să trebuiască să dea sume din echilibrare, în condiţiile în care există obligaţie legală de cuprindere în bugetele locale a sumelor necesare pentru plata indemnizaţiilor. Sigur, sunt persoane vulnerabile, care se află într-o situaţie foarte dificilă şi nu putem să ne permitem să îi lăsăm fără venituri, dar, pe de altă parte, trebuie să existe o responsabilitate din partea primarilor în ce priveşte alcătuirea bugetelor locale, astfel încât să asigure resursele financiare pentru aceste plăţi, iar noi, evident, trebuie să asigurăm cota parte de cofinanţare de 60%, care a fost decisă prin legea bugetului de stat. Aici nu ştiu dacă nu ar fi bine să schimbăm un pic sistemul, dar nu e momentul unei discuţii. Deci, am alocat aproape 750 de milioane către localităţi pentru a le permite plata indemnizaţiilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai menţionat că această sumă urmează să fie alocată din fondul de rezervă al Guvernului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-04

In legatura cu acest articol...

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare anti-Covid: "În primele 6 luni vom imuniza peste 13 milioane de persoane"

Când încep să circule trenurile pe ruta Gara de Nord și Aeroport

Un celebru JURNALIST de RADIO a pierdut lupta cu coronavirusul

CNSU: O nouă regulă pentru cei care intră în țară în această perioadă




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE