2021-05-10 02:18

Guvernul alocă 175 de milioane de euro pentru începerea noului an școlar. Unde merg banii

 |  19:24
Guvernul alocă 175 de milioane de euro pentru începerea noului an școlar. Unde merg banii

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale, de unităţile şcolare pentru pregătirea anului de învăţământ în contextul epidemiei de COVID-19.

"Va trebui să realizăm pentru adoptare, în urma avizului Consiliului Legislativ, două ordonanţe de urgenţă. Prima (...) este ordonanţa de urgenţă prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale, de unităţile şcolare pentru pregătirea anului şcolar. Este actul normativ prin care decontăm cheltuieli pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi, decontăm cheltuielile pentru echipamente de protecţie, măşti şi alte echipamente de protecţie, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice care au nevoie", a precizat Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Potrivit şefului Executivului, este vorba despre cheltuieli necesare pentru pregătirea şcolilor, astfel încât să fie diminuat riscul de transmitere a SARS-CoV-2.

"Aici solicit Secretariatului General transmiterea de urgenţă la Monitorul Oficial, să apară în cursul zilei de astăzi. De asemenea, doamnă vicepremier, vă solicit să avem şedinţă cu reprezentanţii asociaţiilor autorităţilor locale, cu asociaţia municipiilor, oraşelor, comunelor, împreună cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru a stabili în detaliu măsurile care trebuie luate pentru pregătirea anului şcolar", a completat prim-ministrul, conform Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-24

In legatura cu acest articol...

Avocatul Mihail Vlasov, INTERNAT de urgență. Soția sa a murit de coronavirus

Marcel Ciolacu acuză Guvernul: ”Copiii NU au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban!”

Premierul Orban e FERM: ”Nu se pot lua MĂȘTI pentru toți elevii. Dacă nu au, li se va da”

Dacian Cioloș, IRONII dure împotriva unui ministru PNL: ”Au luptat, până au căzut sub masă!”

Poșta Română dă asigurări ca va livra la timp toate pensiile pe septembrie
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE