2021-05-13 21:10

Florin Cîțu a ANULAT ordinul cu noile criterii de carantinare

 |  22:08
Florin Cîțu a ANULAT ordinul cu noile criterii de carantinare

Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîțu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătății.

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat, marți seara, de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

(sursa: Mediafax)


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE