2024-04-25 02:57

Fermierii au ajuns la capătul puterilor și lansează un apel disperat către Guvern: Vrem apă!

 |  12:00
Fermierii au ajuns la capătul puterilor și lansează un apel disperat către Guvern: Vrem apă!

Fermierii români sunt disperaţi din cauza secetei şi lansează un apel disperat către Guvern: Vrem apă!

Fermierii dobrogeni au arat pe un câmp sterp un mesaj adresat autorităților: „Vrem apă!”, informează Digi FM. Astfel, ei vor să atragă atenția autorităților că Dobrogea suferă din cauza secetei. Fermierii speră ca Ministerul Agriculturii să reabiliteze sistemul de irigații din Dobrogea și să declare județul Constanța zonă calamitată, astfel încât agricultorii să își poată amâna plata ratelor către bănci.

Seceta din acest an este cea mai puternică din ultimii zeci de ani, potrivit unui anunț făcut în urmă cu câteva luni de ministrul Agriculturii.

O secetă precum cea de acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani, până la această oră fiind afectate 1,4 milioane de hectare de culturi, afirmă ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"E o secetă extremă şi puternică, ce s-a instalat în această parte a Europei, nu numai în România, care se suprapune acestei crize a evoluţiei pandemiei COVID. (...) Secetă ca anul acesta, spun specialiştii, n-a fost de 50-60 de ani", a afirmat Adrian Oros, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE