2024-04-19 02:57

Fără apă caldă și CĂLDURĂ în București, în plin cod galben de NINSOARE

 |  16:06
Fără apă caldă și CĂLDURĂ în București, în plin cod galben de NINSOARE

Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură, duminică, din cauza unei avarii majore la sistemul de termoficare care s-a produs la Magistrala I - CET Sud. Sunt afectați cei care locuiesc în blocurile din sectoarele 3, 4 și 5.

Mai mulți bucureșteni care locuiesc în blocuri din sectoarele 3, 4 și 5 din Capitală nu au apă caldă și căldură, duminică, din cauza unei avarii.

Termoenergetica a anunțat că problemele la rețeaua de termoficare se vor prelungi, în unele cazuri, după miezul nopții.

”Este vorba despre o avarie majoră la magistrala I Sud, de fapt sunt două, un mare și una mai mică, pe același tronson. Tronsonul a fost izolat, în momentul de față se intervine pentru remedierea avariilor. Estimăm că undeva în jurul orei 24.00 va fi totul gata și începem încărcarea. Punctele termice vor fi încărcate treptat, sperăm că în timpul nopții sau cel târziu mâine dimineață absolut toate punctele termice vor funcționa normal. Avaria s-a produs din cauza rețelei foarte vechi. Apar avarii tot timpul. De multe ori sunt mici, de data aceasta este una mare din păcate. Este o gaură cât o minge de handbal. Nu au apă caldă și căldură deloc peste 400 de blocuri, dar alte sute au agent termic sub parametri”, a declarat pentru HotNews.ro, Adrian Gâtlan, director general adjunct al Termoenergetica.

Avaria a avut loc la Magistrala I – CET Sud, în Sectorul 2.

Reprezentanții Primăriei București nu au emis un punct de vedere până la ora transmiterii știrii.

Asta, în condițiile în care Bucureștiul se află sub cod galben de ninsori. Pentru noaptea de duminică spre luni, stratul de zăpadă depus o să aibă o grosime de circa 15 centimetri. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de zero grade, anunță, duminică Administrația Națională de Meteorologie (ANM).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE