2024-04-25 13:00

Eurostat: Un român din trei trăiește la limita SĂRĂCIEI

 |  23:25
Eurostat: Un român din trei trăiește la limita SĂRĂCIEI

Trăim în țara cu cel mai mare risc de sărăcie din întreaga Uniune Europeană, arată un studiu Eurostat. Un român din trei trăiește la limită, chiar dacă are un loc de muncă. Mai mult, țara noastră rămâne campioana la numărul de locuințe fără apă curentă sau toaletă la mare distanță de alte state.

Raportul Eurostat a fost lansat la Bruxelles, de către Comisia Europeană. Aceasta oferă o privire de ansamblu asupra progreselor înregistrate de Uniunea Europeană în ceea ce privește dezvoltarea durabilă. Datele statistice ne dezvăluie și nivelul de trai din fiecare țară. Din păcate, România se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește calitatea vieții.

Potrivit Eurostat, românii muncesc din greu, dar calitatea vieții este mult sub ceea ce europenii consideră a fi un trai decent. Un singur exemplu: un sfert dintre români nu au nici astăzi apă curentă sau toaletă, în interior. Comisia Europeană a recomandat României o serie de măsuri economice și a subliniat că fondurile europene sunt esenţiale pentru creşterea nivelului de trai.

În 2021, aveam cel mai mare risc de sărăcie din Uniune. În jur de 35 la sută din populație supraviețuia, de la o zi la alta. Asta în timp ce în întreaga Uniune Europeană se înregistrau progrese.

La ţară riscul de sărăcie atinge jumătate din populație. Diferența dintre nivelul de trai de la sat față de cel de la oraș este cea mai mare din Uniunea Europeană.

Grav este că și nici cei care au un loc de muncă nu o duc prea bine, potrivit studiului. Peste 15 la sută dintre angajații români sunt expuși riscului de sărăcie. Avem cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană. Este adevărat, mulți sunt slab pregătiți.

Conform datelor Comisiei Europene, adulții din România sunt la coada clasamentului Uniunii în ceea ce privește abilitățile digitale de bază, adică nu ştiu să lucreze pe un calculator, de exemplu. În plus, suntem în top şi la tinerii care nu sunt angajați. Pratic, 20 la sută dintre aceştia nu urmează cursuri de formare profesională sau orice altă formă de pregătire.

În raportul Comisiei Europene, avem și cele mai proaste condiții de locuit. Fie nu avem unde să stăm, fie mulți au parte de condiţii precare, insalubre sau supraglomerate. Mai mult, peste 21 la sută la sută dintre oameni nu au acces la instalaţiile sanitare de bază. Media Uniunii este de sub 1 la sută.

Sursa: Protv


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE