2023-06-02 04:59

E oficial: CREȘTE valoarea tichetelor de masă. Când se aplică

 |  16:13
E oficial: CREȘTE valoarea tichetelor de masă. Când se aplică

Mai mulți bani pe tichetele de masă de la 1 iulie! Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii ce prevede majorarea valorii tichetelor de masă.

Este vorba despre actul normativ ce prevede majorarea valorii tichetelor de masă pe care angajatorii le pot oferi salariaților, de la 20 de lei la 30 de lei. Măsura se va aplica de la 1 iulie.

Proiectul prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei, potrivit amendamentului deputaţilor Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă şi grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale. 

Motivul invocat de semnatarii amendamentului a fost "pentru a compensa, măcar parţial, creşterea preţurilor".

De asemenea, legea are ca obiect de reglementare instituirea posibilităţii ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu vouchere de vacanţă acordate părinţilor.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 238 de "pentru”, unul "împotrivă” și șase abțineri.

De asemenea, șeful statului a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

Sursă: Mediafax


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-22

In legatura cu acest articol...

PSD nu renunță: Ministrul Energiei TREBUIE să scadă prețurile la carburanți!

Medicamentele s-au SCUMPIT cu 50%. Ce pastile dispar de pe piață și ce BOLNAVI vor fi afectați

Lege adoptată: EDUCAȚIA sexuală va fi studiată în școli. Care sunt condițiile

Se modifică legislația rutieră? Alcoolemia admisă în ţările europene este de 0,05 la mie, iar în România este 0,08 la mie
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE