2022-08-11 00:11

E nevoie sau nu de certificatul verde la slujbele religioase? Reacție de ULTIMĂ ORĂ a ministrului Sănătății

 |  18:46
E nevoie sau nu de certificatul verde la slujbele religioase? Reacție de ULTIMĂ ORĂ a ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că nu este nevoie de certificatul verde la slujbele religioase.

"Certificatul COVID rămâne de interes. Am discutat cu domnul dr. Tăraru să găsim o formulă care să poată fi acceptată în Parlament şi care să fie aplicată în momentul în care situaţia epidemiologică o impune. "Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document în ceea ce priveşte slujbele religioase. Aici, părerea este unanimă. Dimpotrivă, avem nevoie de suportul Bisericii. În afară de partea religioasă, rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important şi poate să contribuie la controlul pandemiei şi încercăm să utilizăm şi acest instrument", a afirmat Rafila, întrebat în legătură cu aplicarea certificatului verde.

O primă întâlnire dintre reprezentanţii Guvernului cu cei ai cultelor religioase a avut loc joi.

La întâlnirea de joi au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE