2021-01-24 20:05

Drumarii cer SALARII mai mari. Șoselele ar putea rămâne înzăpezite

 |  16:42
Drumarii cer SALARII mai mari. Șoselele ar putea rămâne înzăpezite

Şoselele vor rămâne înzăpezite în această iarnă dacă drumarii nu îşi vor primi măririle de salarii pe care le aşteaptă de doi ani, spun membrii Sindicatului „Elie Radu”, care reprezintă 4.800 de salariaţi din totalul celor 7.000 din cadrul CNAIR, relatează Agerpres.

„Cei peste 3.000 de angajaţi care lucrează la deszăpezire în condiţii de ger şi care rămân, uneori, izolaţi în ger şi viscol în diverse zone din ţară chiar şi câteva zile, nu depăşesc, în medie, un salariu brut de 3.000 de lei pe lună. Pentru că drumarii nu şi-au primit majorările de salarii promise de guvernele din ultimii doi ani, sunt hotărâţi, în semn de protest că solicitările lor sunt ignorate constant, ca în această iarnă să nu mai deszăpezească drumurile, ceea ce ar putea duce la un blocaj al economiei naţionale”, potrivit unui comunicat de presă.

„Majoritatea angajaţilor sunt foarte supăraţi că nu au primit aceste măriri, mai ales în acest context al pandemiei în care, în multe cazuri, veniturile familiilor multor drumari au fost înjumătăţite pentru că soţul sau soţia şi-a pierdut locul de muncă, fie că lucra în domeniul HoReCa sau în diverse alte firme închise în ultima vreme”, spune conducerea sindicatului.

Reprezentanţii Sindicatului "Elie Radu" acuză atât conducerea CNAIR, cât şi Ministerul Transporturilor de lipsă de implicare în această problemă şi susţin că, în ultimii doi ani, nu s-au acoperit nici măcar pierderile salariale ale angajaţilor cauzate de inflaţie.

„Oamenii care lucrează efectiv la deszăpezire sunt şi cei cu salariile cele mai mici şi e normal ca aceştia să fie cei mai nemulţumiţi. Unii dintre ei ajung să doarmă efectiv pe utilaje, alţii rămân izolaţi în viscol. Am avut angajaţi care au rămas izolaţi câteva zile în câmp la Drajna, când încercau să deszăpezească drumurile din zonă”, potrivit comunicatului.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), în luna septembrie 2020, câştigul salarial mediu brut la nivelul întregii ţări a fost de 5.414 lei, faţă de 4.482 în septembrie 2018, ceea ce reprezintă o creştere de peste 20%. În aceste condiţii, sindicaliştii spun că salariile drumarilor au rămas la acelaşi nivel din 2018, când a avut loc ultima majorare, cu 11%.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-24

In legatura cu acest articol...

Condiții SPECIALE de muncă pentru o nouă categorie de angajați

A fost promulgată noua lege a ADOPȚIEI. Modificare importantă

Inspectorii ANAF au dat buzna la FRF. Mai multe DOCUMENTE au fost verificate. Detalii de ULTIMĂ ORĂ

DNA: 60 de inculpați, condamnați definitiv în septembrie și octombrie în dosare de corupție

Activitatea cu publicul, SUSPENDATĂ la Primăria Sectorului 4
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE