2021-08-01 09:29

Dragnea anunţă desfiinţarea posturilor vacante din sistemul bugetar

 |  17:41
Dragnea anunţă desfiinţarea posturilor vacante din sistemul bugetar

Vicepremierul Liviu Dragnea, care susţine că în 2014 s-ar putea mări lefurile bugetarilor, a anunţat sâmbătă, la Tulcea , că posturile vacante din administraţie ar putea fi desfiinţate până la finele acestui an.

''Mai avem o discuţie 'foarte simplă' cu câţiva miniştri după care vom introduce regula de 1 la 1. Problema este că în România sunt câteva primării care din cauza regulii de 1 la 7 au ajuns în situaţia de a avea trei sau patru angajaţi. Pentru primăriile care au un număr mic de angajaţi vom aduce aproape o mie de posturi pentru a avea îndeplinit normativul minim de personal şi pentru ca ele să funcţioneze'', a declarat, sâmbătă, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, vicepremierul Liviu Dragnea. Acesta a adăugat că abia după ce se vor face economii în activitatea administraţiei centrale se va putea introduce regula de 1 la 1. ''Ulterior, putem introduce regula de 1 la 1 şi vom desfiinţa posturile vacante'', a menţionat vicepremierul Dragnea.

Privitor la salariile angajaţilor din sistemul public, oficialul guvernamental a mai spus că acestea se vor mări cel mai probabil anul viitor. ''Nu putem declanşa o mărire de salarii până nu ducem la capăt procesul de restructurare la nivel general, reaşezarea sistemului public şi reducerea cheltuielilor de personal. Sper să finalizăm acest proces într-o lună şi apoi vom putea discuta pentru anul viitor despre o reaşezare a lefurilor în interiorul aceleiaşi anvelope salariale, dar cu un număr de salariaţi mai scăzut'', a conchis vicepremierul Liviu Dragnea.  Oficialul guvernamental participă zilele acestea la Tulcea, la o dezbatere pe tema regionalizării, la eveniment participând circa 80 de primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, parlamentari şi experţi în administraţie publică, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639880-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE