2021-06-23 01:36

Dr. Monica Pop, în SCANDAL cu deputatul AUR care susține desființarea obligativității de a purta masca în spații deschise

 |  18:57
Dr. Monica Pop, în SCANDAL cu deputatul AUR care susține desființarea obligativității de a purta masca în spații deschise

Medicul Monica Pop s-a dezlănțuit la Antena 3 împotriva inițiativei deputaților Alianției pentru Unirea Românilor, care doresc ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise.

"Mi se pare o inițiativă proastă. În primul rând, eu consider că masca este, realmente, un mijloc de protecție. Desigur, fără exagerări.

Nu cu schimbare la nu știu câte ore, și nici măcar zilnic, și nu cu purtatul permanent. Însă, fără îndoială, reprezintă un mijloc de protecție.

În al doilea rând, cred că Parlamentul nu are nicio calitate morală - nu legislativă - să hotărască așa ceva. Asta doar medicii pot spune, atât timp cât această boală este cu transmisie aerogenă. Aerogen înseamnă că este transmis prin aer, indiferent că este închis sau deschis.

Sigur, poate că într-un parc, unde e foarte mult spațiu liber și unde sunt puțini oameni, să spunem (că s-ar putea renunța la mască, n.r.).

Însă în niciun caz acolo unde sunt mulți oameni, pe stadion sau la patinoar. Atâta timp cât este un pericol, nu cred că trebuie să se amestece parlamentarii în ceva de natură medicală.

Toți medicii specialiști s-au pronunțat în favoarea măștii. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe? Ce, noi ne pronunțăm față de meseria lor? Habar n-avem. La fel, nici ei nu au habar și nu sunt în măsură (să se pronunțe), în afară de ce spune Comisia medicală", a spus Pop într-o intervenție la Antena 3.

Ringo Dămureanu, deputat AUR, susținător al amendamentului de eliminare a obligativității măștii în spații deschise, susține că aceia care se simt protejați de mască o pot purta în continuare oriunde doresc.

Parlamentarii AUR vor să "scoată" masca din spaţiile publice

Deputaţii din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au depus în Parlament un amendament care ar elimina obligativitatea purtării măştii în aer liber.

Amendamentul ar urma să limiteze purtarea măștilor la spațiile închise și instituțiile publice.  

"Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern", se arată în postarea de pe pagina de Facebook a formaţiunii.

Amendamentul amintit este asumat de trei deputați AUR: Raisa Enachi, care este şi autorul amendamentului, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu.

În motivarea amendamentului, cei trei parlamentari susțin că "nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măștilot timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE