2024-04-19 15:54

Dezastru pentru pomii fructiferi înfloriți. Se anunță ninsori, brumă și îngheț

 |  15:34
Dezastru pentru pomii fructiferi înfloriți. Se anunță ninsori, brumă și îngheț

Meteorologii avertizează că vremea va fi deosebit de rece în întreaga ţară până sâmbătă, în zonele de deal şi munte anunțându-se ninsori, căderi brumă şi, cel mai periculos, va fi ger, astfel că pomii care au înflorit în ultima vreme vor fi cu siguranță afectați.

Meteorologii anunţă că, de miercuri de la ora 15.00, până sâmbătă la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor.

”Se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul şi în centrul ţării şi în dealurile sudice. Se va produce brumă şi pe alocuri îngheţ la sol. Temporar, în după-amiaza zilei de miercuri (07 aprilie) şi în cursul zilei de joi (08 aprilie) în zonele de deal şi de munte vor mai fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare”, au mai trasmis meteorologii.

Potrivit acestora, vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menţionat, în sud-vest şi centru, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte peste 60...70 km/h, spulberând zăpada.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE