2020-11-26 20:41

DECIZIE schimbată în Harghita: Cei doi brutari din Sri Lanka, primiți înapoi la serviciu

 |  16:23
DECIZIE schimbată în Harghita: Cei doi brutari din Sri Lanka, primiți înapoi la serviciu

La o zi de la anunțul că îi vor scoate din procesul de producția a pâinii pe cei doi brutari din Sri Lanka, patronii fabricii de pâine din Ditrău par să se răzgândească, în fața criticilor. Kollo Katalin, administratorul brutăriei din Ditrău, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că au făcut "oferta" de a-i scoate din producție pe cei doi "pentru liniștea satului", dar că au decis ca aceștia să facă în continuare pâine. Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le este teamă, însă, de furia localnicilor, la fel și angajaților care lucrează cu ei.

Administratorul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin a declarat, duminică, pentru Mediafax, că a venit cu o "ofertă”, pentru locuitori, de teamă că va degenera conflictul și bărbații din Sri Lanka vor avea de suferit, însă, după ce a văzut că oamenii nu acceptă, s-a luat decizia ca brutarii să rămână pe post.

"Ei o să rămână la noi, suntem foarte mulțumiți de ei. Nu era vorba de a-i duce în altă parte, a fost o neînțelegere. Primarul a spus după scrisoarea noastră că noi vrem să îi ducem în altă parte. Cei doi angajați, deja nu mai sunt angajați, sunt prietenii noștri, rămân la noi, le-am spus că țara întreagă este lângă ei. Noi, pentru liniștea satului, pentru că era un grup de 2.500 de persoane și spuneau că le fac rău, am oferit să îi punem în altă etapă a producției. Ei (localnicii – n.r.) nu au acceptat. Nici noi nu acceptăm să îi trimitem acasă și vor continua să lucreze ca brutari ca și până acum”, a susținut Kollo Katalin.

Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le este teamă, însă, de furia localnicilor, la fel și angajaților care lucrează cu ei.

"Lor le e frică. Avem angajați care au fost amenințați pentru că lucrează cu ei. Avem încă 90 de persoane care lucrează în Ditrău”, a mai spus Kollo.

După ce proprietarii locuințelor din Lăzarea și Ditrău au fost amenințai pentru că îi țin pe cei doi bărbați în casă, pentru cei doi bărbați a fost închiriat un spațiu de cazare în orașul Gheorgheni, a mai spus ea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-02Parerea ta...

MIZERIA PATRONAJULUI
02 Feb 2020

Patroni NU" își exprima mulțumirea fata de ai lor maghiari sau fie chiar si de acel roman minoritar. In schimb la patron găsim ambiția, găsim ipocrizia și lăcomia banilor ! Romania este pe primul loc la sărăcie .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE