2024-04-19 10:21

Decizie radicală luată de CFR după teribilul accident feroviar de la Galați

 |  13:00
Decizie radicală luată de CFR după teribilul accident feroviar de la Galați

CFR Călători a anunţat, vineri, că retrage din circulaţie toate locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, în care a murit un om iar alți trei au fost răniți. Decizia intră în vigoare imediat.

”Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulaţie, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, în data de 25.03.2023”, anunţă, vineri, CFR.

Ca măsură de siguranţă a circulaţiei trenurilor, CFR va proceda, prin intermediul unei entităţi independente abilitate, la expertizarea soluţiei tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, retrase temporar.

”Pentru CFR Călători este prioritară siguranţa circulaţiei trenurilor, asigurarea securităţii pasagerilor şi a salariaţilor săi”, a mai precizat compania.

O persoană a murit (n.r – conductorul de tren) şi trei au fost rănite, într-un accident feroviar care a avut loc, în 25 martie, în Gara Galaţi. O locomotivă care făcea manevre a lovit violent un vagon de călători care era staţionat, în gară, și în care se aflau călători, scrie News.ro. Ministrul Transporturilor, Soirin Grindeanu, a afirmat, ulterior, că locomotiva implicată în accident ieşise din revizie în dimineaţa aceleiaşi zile.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE